Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z dżemem truskawkowym
Na patelni rozpuścić i zarumienić 200 gram margaryny. Zarumienioną margarynę ostawić do czasu, aż wystygnie. Ostudzoną margarynę utrzeć razem z cukrem pudrem na jednolitą masę, a w następnej kolejności dodać do tego wymieszaną mąkę z sodą oczyszczoną. Całość bardzo dobrze wymieszać na jednolitą masę i podzielić na dwie części . Masę ugnieść na ciasto, a w późniejszej kolejności rozwałkować je. Formę nasmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia. Na formę dać jedną część rozwałkowanego ciasta, a następnie nasmarować całą powierzchnię bardzo dokładnie dżemem truskawkowym. Drugą, odstawioną część ciasta trzeć na tarce o grubych oczkach i dokładnie posypać nim ciasto z dżemem, które znajduje się już na formie. Całość piec, aż ciasto lekko zarumieni się w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Uważać, żeby nie przypaliło się.