Sposób przygotowania:
Szybkie pączuszkiETAP 1:
Serek przełożyć do miski, dodać cukier, szczyptę soli, jajka, alkohol oraz sok pomarańczowy, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do masy serowej, wymieszać ( wystarczy tylko łyżką ).
W wysokim garnku rozgrzać olej ( około 1 litra) do temp. 175 st i maczając łyżkę w oleju nabierać małe porcje ciasta, nadmiar obetrzeć o brzeg miski, kłaść na gorący olej i smażyć na złoty kolor. Doskonale nadaje się do tego mała łyżka do lodów, dzięki niej pączki wychodzą okrągłe po usmażeniu, używając zwykłej łyżki uzyskamy pączki takie mniej kształtne.
ETAP 2:
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
redakcja