Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami kamczackimiWykonanie ciasta:

Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy aż powstanie puszysta masa, następnie wlewamy mleko i olej i kilka chwil miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę tortową, kaszę mannę i proszek do pieczenia i dokładnie całość miksujemy.
Do pieczenia:

Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch ciasta posypujemy jagodami. Jeżeli są mrożone to ich nie rozmrażamy, a jeżeli są świeże to owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
Pieczenie:

Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
Podanie:
Wystudzone ciasto kroimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250ml.
Tortownica o średnicy około 23 cm.
Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.
Jeżeli jagody są mrożone to ich nie rozmrażamy, a jeżeli są świeże to owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
redakcja
Babeczka35
Dziękuję :)
Babeczka35
Dziękuję :)