Sposób przygotowania:
Sernik na zimnoETAP 1:
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-532195.jpg)
Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki,ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść.
ETAP 2:
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-532196.jpg)
Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować.
ETAP 3:
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-532197.jpg)
Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki.
ETAP 4:
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-532198.jpg)
Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować.
ETAP 5:
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-532199.jpg)
Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc.
SylaUla