Sposób przygotowania:
Sernik na zimnoETAP 1:

Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki,ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść.
ETAP 2:

Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować.
ETAP 3:

Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki.
ETAP 4:

Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować.
ETAP 5:

Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc.
SylaUla