Sposób przygotowania:
Szynka pod pierzynką
Wykonanie: Na początku gotujemy jajka , gdy już będą letnia we obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Fasole czerwona i kukurydzę odcedzamy osobno przez sitko. Ogórek kroimy w półplasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach Obie Cebule: czerwonkową i białą kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w paseczki. Por siekamy w piórka. Szczypiorek siekamy. Majonez wymieszać z jogurtem posolić i popieprzyć wedle uznania. W przezroczystej salaterce układać warstwy od dołu; - cebulka biała - kukurydza; -cebula czerwona Posmarowałam trochę sosem majonezowym; -szynka I znowu posmarowałam sosem majonezowym - czerwona fasola; - ogórek I znowu sos majonezowy - jajka - por I znowu dodajemy już cały pozostały sos. - żółty ser; -szczypiorek