poziomka376

poziomka376

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Szynka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i smaczna przekąska dla całej rodziny

Szynka pod pierzynką

Składniki:

Szynka pod pierzynką

 

  • Składniki:
  • 1 Duża czerwona cebula
  • 1 Duża biała cebula
  • 1 puszka kukurydzy;
  • 35 dkg szynki konserwowej;
  • 1 puszka fasoli czerwonej;
  • 4 ogórki kiszone
  • 4 jajka
  • nieduży por
  • 250 ml majonezu;
  • 250ml jogurtu naturalnego;
  • 30 dkg sera żółtego
  • szczypiorek ;

Sposób przygotowania:

Szynka pod pierzynką
Wykonanie: Na początku gotujemy jajka , gdy już będą letnia we obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Fasole czerwona i kukurydzę odcedzamy osobno przez sitko. Ogórek kroimy w półplasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach Obie Cebule: czerwonkową i białą kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w paseczki. Por siekamy w piórka. Szczypiorek siekamy. Majonez wymieszać z jogurtem posolić i popieprzyć wedle uznania. W przezroczystej salaterce układać warstwy od dołu; - cebulka biała - kukurydza; -cebula czerwona Posmarowałam trochę sosem majonezowym; -szynka I znowu posmarowałam sosem majonezowym - czerwona fasola; - ogórek I znowu sos majonezowy - jajka - por I znowu dodajemy już cały pozostały sos. - żółty ser; -szczypiorek