Sposób przygotowania:
Szynka smażona w kawałkach z musztardową nutąETAP 1:
Szynkę drobno pokroić. Włożyć do miski. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do mięsa. Dodać sól, paprykę ostrą, roztarty majeranek i przyprawę do mięsa. Dolać olej i dokładnie wymieszać. Miseczkę nakryć i odstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Po tym czasie wyłożyć na patelnię i obsmażyć. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wsypać do mięsa, wymieszać i smażyć razem kilkanaście minut. Dodać musztardę rozmieszaną w ok. 2 łyżkach wody. Wymieszać. Przykryć i dusić do miękkości. Co jakiś czas mieszać żeby się równo obsmażyło.
Na koniec można podsmażyć bez przykrycia. Podawać z pieczywem lub frytkami.