Sposób przygotowania:
Drobiowo-warzywna tortilla
Udka bez kości , bez skóry wymieszać w jogurcie z przyprawą do kebab-gyrosa, dodać przyprawę w płynie, odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Do rondla na gorący olej włożyć mięsko z marynatą, podsmażać z każdej strony na złocisto, wlać 1/2 szklanki i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, wystudzić na letnie mięsko.
Kapustę białą drobno pokroić, zalać wrzątkiem, po 2 minutach wylać na sito, cebulę drobno pokroić wsypać do miski z cukrem, solą, pieprzem, wsypać kapustę z sitka, wymieszać, wlac olej i ocet jabłkowy.
Do gęstego jogurtu wsypać sos do mizerii z koperkie, cukiert, sól, wyciśnięy w prasce czosnek, ocet jabłkowy i wszystko wymieszać.
Mięsko pokroić w kostkę, pomidory pokroić w kostkę, na suchą, gorącą patelnię kłaść po 1 placku tortilli i podgrzać z z pół minuty z każdej strony.
Na placek tortilli nakładać kapustę, mięsko, pomidory, porcję sosu, zawijać w kształt wg uznania, podać z resztę sosu i kapusty.
Do rondla na gorący olej włożyć mięsko z marynatą, podsmażać z każdej strony na złocisto, wlać 1/2 szklanki i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, wystudzić na letnie mięsko.
Kapustę białą drobno pokroić, zalać wrzątkiem, po 2 minutach wylać na sito, cebulę drobno pokroić wsypać do miski z cukrem, solą, pieprzem, wsypać kapustę z sitka, wymieszać, wlac olej i ocet jabłkowy.
Do gęstego jogurtu wsypać sos do mizerii z koperkie, cukiert, sól, wyciśnięy w prasce czosnek, ocet jabłkowy i wszystko wymieszać.
Mięsko pokroić w kostkę, pomidory pokroić w kostkę, na suchą, gorącą patelnię kłaść po 1 placku tortilli i podgrzać z z pół minuty z każdej strony.
Na placek tortilli nakładać kapustę, mięsko, pomidory, porcję sosu, zawijać w kształt wg uznania, podać z resztę sosu i kapusty.