Sposób przygotowania:
Szynka duszona z jabłkami
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej i lekko przesmażamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy mięso i mieszamy. Podsmażamy do czasu, aż mięso zbieleje. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i dusimy.
Marchew kroimy albo ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebule kroimy i lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy przygotowaną marchew.
Przesmażone dodajemy do mięsa. Pieczarki kroimy i dusimy przez chwilę na maśle. Wrzucamy do mięsa.
Na koniec dodajemy pokrojone i obsmażone na maśle jabłka. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy olej i lekko przesmażamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy mięso i mieszamy. Podsmażamy do czasu, aż mięso zbieleje. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i dusimy.
Marchew kroimy albo ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebule kroimy i lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy przygotowaną marchew.
Przesmażone dodajemy do mięsa. Pieczarki kroimy i dusimy przez chwilę na maśle. Wrzucamy do mięsa.
Na koniec dodajemy pokrojone i obsmażone na maśle jabłka. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
niezły kąsek
Magdalena88
katarzynka455