Sposób przygotowania:
Szynka duszona w warzywach
Szynkę opłukać i obficie przyprawić. Pozostawić na ok. 2h. Naczynie żaroodporne natłuszczyć i ułożyć na dno cebulę zwykłą i czerwoną - pokrojoną w grube pióra. Na cebule wyłożyć mięso. Wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika.
W tym czasie pokroić papryki i marchew- w słupki. Z fasolki odciąć końcówki i jeśli są długie przkroić na pół. Po godzinie wyciągnąć mięso, pokroić w plastry.
Znów włożyć do naczynia i zasypać je przygotowanymi warzywami. Włożyć do piekarnika na kolejną godzinę. Można w miedzyczasie raz przemieszać warzywa.
Podawać z ziemniakami.
W tym czasie pokroić papryki i marchew- w słupki. Z fasolki odciąć końcówki i jeśli są długie przkroić na pół. Po godzinie wyciągnąć mięso, pokroić w plastry.
Znów włożyć do naczynia i zasypać je przygotowanymi warzywami. Włożyć do piekarnika na kolejną godzinę. Można w miedzyczasie raz przemieszać warzywa.
Podawać z ziemniakami.