OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Szynka duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna propozycja obiadowa, sos, który tworzy się z warzyw i mięsa jest rewelacyjny, duszone warzywa i mięso są równie obłędnie smaczne.

Szynka duszona w warzywach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka duszona w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Szynka duszona w warzywach
Szynkę opłukać i obficie przyprawić. Pozostawić na ok. 2h. Naczynie żaroodporne natłuszczyć i ułożyć na dno cebulę zwykłą i czerwoną - pokrojoną w grube pióra. Na cebule wyłożyć mięso. Wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika.

W tym czasie pokroić papryki i marchew- w słupki. Z fasolki odciąć końcówki i jeśli są długie przkroić na pół. Po godzinie wyciągnąć mięso, pokroić w plastry.

Znów włożyć do naczynia i zasypać je przygotowanymi warzywami. Włożyć do piekarnika na kolejną godzinę. Można w miedzyczasie raz przemieszać warzywa.

Podawać z ziemniakami. 
Szynka duszona w warzywach
Obficie przyprawioną szynkę umieszczamy na cebuli w naczyniu żaroodpornym
Szynka duszona w warzywach
warzywa kroimy w słupki, i po godzinie dodajemy je do mięsa
Szynka duszona w warzywach
przygotowane danie podajemy z ziemniakami .smacznego

Tagi:

szynka mięso