Sposób przygotowania:
Szynka duszona z pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy przyprawami. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki albo dowolnie. Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki albo na połowy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso obtaczamy w mące i układamy na patelni razem z mięsem przesmażamy pokrojony czosnek. Wszystko przekładamy do rondla. Na odrobinie tłuszczu lekko rumienimy cebulę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przygotowaną marchew i pieczarki.
Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso obtaczamy w mące i układamy na patelni razem z mięsem przesmażamy pokrojony czosnek. Wszystko przekładamy do rondla. Na odrobinie tłuszczu lekko rumienimy cebulę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przygotowaną marchew i pieczarki.
Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości.