bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Pasta serowo-pomidorowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Smaczna i sycąca pasta do pieczywa na śniadanie lub kolację, pastę również możemy zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Pasta serowo-pomidorowa

Składniki:

Pasta serowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-pomidorowa
Do miski przekładamy ser biały, dodajemy śmietanę, majonez, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy na gładką masę.

Jajka kroimy w drobna kostkę, pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.

Szczypiorek myjemy, drobno siekamy, wszystko dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pastę podajemy z pieczywem.