dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Tuńczykowe serniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Małe, pieczone serniczki, tym razem w wersji wytrawnej. Do masy serowej dodany jest tuńczyk. Wierzch to kwaśna śmietana z mieszanką ziaren.

Tuńczykowe serniczki

Składniki:

Tuńczykowe serniczki

masa serowa

na wierzch

Sposób przygotowania:

Tuńczykowe serniczki
Tuńczyka odcedzić, wyłożyć do miski, zmiksować blenderem. Dodać ser, sól, paprykę w proszku, całe jajka i mąkę pszenną, zmiksować na jednolitą masę.

Wyłożyć do 8 papierowych papilotek ułożonych w formie do pieczenia muffinek. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.

Na wierzch wyłożyć po 1 łyżce gęstej kwaśnej śmietany, posypać mieszanką ziaren.