Sposób przygotowania:
Tuńczykowe serniczki
Tuńczyka odcedzić, wyłożyć do miski, zmiksować blenderem. Dodać ser, sól, paprykę w proszku, całe jajka i mąkę pszenną, zmiksować na jednolitą masę.
Wyłożyć do 8 papierowych papilotek ułożonych w formie do pieczenia muffinek. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Na wierzch wyłożyć po 1 łyżce gęstej kwaśnej śmietany, posypać mieszanką ziaren.
Wyłożyć do 8 papierowych papilotek ułożonych w formie do pieczenia muffinek. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Na wierzch wyłożyć po 1 łyżce gęstej kwaśnej śmietany, posypać mieszanką ziaren.