Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szyszki krówkowo cynamonowe świetnie nadają się na deserową przekąskę

szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe

 

  • 50 g ryżu preparowanego
  • 2 duże łyżki masy korówkowej
  • 70 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cynamonu Prymat

 

Sposób przygotowania:

szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe
Do garnka wkładamy masę korówkową (ja miałam kajmakową), czekoladę oraz masło, podgrzewamy całość na malutkim ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy cynamon i energicznie mieszamy, ściągamy z ognia, dodajemy ryż preparowany i całość dokładnie mieszamy b y ryż został obtoczony masą, Do małych papilotek przekładamy nasz ryż uzyskując rewelacyjne pyszne szyszki domowego wykonania. Wkładamy do lodówki na około godzinę aby ładnie się zastygły, Smacznego
szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe
do rondelka przekładamy masę krówkową czekoladę i masło
szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe
dio roztopionych składników dodajemy cynamon
szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe
następnie dodajemy ryż preparowany - dmuchany
szyszki krówkowo/kajmakowo-cynamonowe
dokłądnie mieszamy aby ryż został pokryty masą

Tagi:

ryż czekolada