Sposób przygotowania:
Tagliatelle z kurczakiem i porem
Pierś pokroić w średnią kostkę, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pora w pół plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka, krótko aby tylko zmienił kolor.
Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojonego pora.
Smażyć chwilę aby por zmiękł. Gdy por już zmięknie dodać wcześniej podsmażonego kurczaka i całość zalać śmietanką.
Zagotować i gotować aż sos zgęstnieje, do smaku doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć. Przełożyć do gorącego sosu i wymieszać.
Nałożyć na talerze, oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i udekorować kilkoma kaparami.
Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojonego pora.
Smażyć chwilę aby por zmiękł. Gdy por już zmięknie dodać wcześniej podsmażonego kurczaka i całość zalać śmietanką.
Zagotować i gotować aż sos zgęstnieje, do smaku doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć. Przełożyć do gorącego sosu i wymieszać.
Nałożyć na talerze, oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i udekorować kilkoma kaparami.