Sposób przygotowania:
Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkamiETAP 1:
![Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-z-dorszem-z-ryzem-i-pieczarkami-443657.jpg)
Ryż przekładam do garnka i gotuję zgodnie z informacją na opakowaniu. Dorsza filet obieram ze skóry, pozbawiam ości jeżeli są i kroję drobno i blenduję.
ETAP 2:
![Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-z-dorszem-z-ryzem-i-pieczarkami-443658.jpg)
Do miski przekładam ugotowany i zimny ryż, dodaję dorsza. Pieczarki kroję drobno i też dodaję.
ETAP 3:
![Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-z-dorszem-z-ryzem-i-pieczarkami-443659.jpg)
Bułkę moczę w mleku i odsączam mocno, dodaję do ryby razem z jajkiem. Marchewkę obieram i ścieram na tarce.
Wszystko mieszam, doprawiam , solą, pieprzem.
ETAP 4:
![Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-z-dorszem-z-ryzem-i-pieczarkami-443660.jpg)
Formuję nieduże kulki , obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podaję z ryżem, rukolą, marchewką.