Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pieczarkami
Makaron Tagliatelle gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie szykujemy sos. Cebulę kroimy na półplasterki i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do niej pieczarki pokrojone na plasterki i smażymy około 10-15 minut, aż odparuje nadmiar płynu. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy śmietanę i ser pleśniowy pokrojony na kosteczkę. Dokładnie mieszamy i dodajemy drobno pokrojony szczypior. Makaron odcedzamy, rozkładamy porcjami na talerze ( z tych proporcji wychodzi ok. 4-5 porcji ). Polewamy sosem, wierzch posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem i dekorujemy kosteczkami sera pleśniowego ( nie jest to konieczne- jeżeli dajemy na wierzch ser- wtedy musimy mieć dodatkową porcję oprócz tej podanej w składnikach ). SMACZNEGO :)