Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Tagliatelle z tuńczykiem i anchovies

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie dla miłośników makaronów, anchovies i tuńczyka .

Tagliatelle  z tuńczykiem i anchovies

Składniki:

Tagliatelle z tuńczykiem i anchovies

 

  • 2 garści makaronu Tagliatelle ( ja użyłam mieszanki kolorowego )
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 30 %
  • 2 łyżki kremowego serka topionego
  • 4 fileciki anchovies
  • puszka tuńczyka w oleju ( kawałki )
  • pieprz grubo mielony kolorowy do smaku
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • natka pietruszki pokrojona do posypania
  • 2 łyżki pokrojonej w paseczki zielonej części pora do posypania

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z tuńczykiem i anchovies
Zagotować wodę z bulionem i ugotować w niej al dente makaron - odcedzić . W czasie kiedy makaron się gotuje rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić na nie drobno pokrojone anchois i odsączonego tuńczyka i chwilę smażyć . Dodać ser topiony , wlać śmietankę i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić pieprzem . Odcedzony makaron podawać polany sosem lub wrzucić do sosu- wymieszać i tak podawać - jak kto woli. Podawać posypany natką pietruszki i porem .

Tagi:

makaron