MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Tajska zupa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pożywna zupa tajska o orientalnym smaku

Tajska zupa z pulpecikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tajska zupa z pulpecikami

 

  • 2 litry bulionu
  • pół kilo mielonego mięsa wieprzowego
  • kawałek pora
  • opakowanie makaronu ryzowego
  • garść kolendry
  • 1 dymka

Sposób przygotowania:

Tajska zupa z pulpecikami
Ugotować bulion warzywny lub użyć już gotowego. Do gotującego rosołu dodać pokrojony kawałek pora. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, formować w kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na gotujący się rosół. Gotować około 30 minut, aż mięso będzie ugotowane. Kolendrę oraz dymkę posiekać. Makaron włożyć do misek i zalać bulionem. Dodać posiekaną kolendrę i szczypiorek i podawać po 3 minutach, kiedy makaron zrobi sie miękki.
Tajska zupa z pulpecikami
Z mięsa mielonego formaować niewielkie pulpeciki
Tajska zupa z pulpecikami
Pulpeciki wrzucać na gotujący się rosół i gotować
Tajska zupa z pulpecikami
Pokroić dosyć drobno kolendrę oraz dymkę
Tajska zupa z pulpecikami
Bardzo gorącym rosołem zalewać makaron ryżowy

Tagi:

mięso makaron