Sposób przygotowania:
,,Tajszczyzna,, po rosole
Zagotować wodę z1/2 łyżeczki soli i kurkumą. Wrzucić makaron ryżowy. Trzymać na gazie 2 minuty. Przykryć i zostawić w garnku na 5 minut. Na patelni rozgrzać masło . Obsmażyć ( do zeszklenia) plastry ogórka. Zdjąć na chwile z patelni. Wrzucić pokrojone najpierw w plasterki a potem w paseczki rzodkiewki. Obsmażyć podobnie jak ogórki. Również zdjąć z patelni. Obsmażyć mięso. Włożyć przyprawę Tom Kha Paste. Wymieszać. Wrzucić ogórki i rzodkiewki. Odcedzić makaron. Podawać posypane pokrojoną dymką. * może być inne gotowane mięso **resztę przyprawy można trzymać zamrożoną- ja potem odłamuję tyle ile mi potrzeba jeśli nie zużywam całości