Sposób przygotowania:
Pychotka z kajmakiem
Ciasto: Wszystkie podane składniki zagniatamy ze sobą. Dzielimy na pół i wykładamy na dwie foremki o wymiarze 25/36. Ciasta smarujemy marmoladą i wykładamy na nie bezę. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wykładamy bezę na oba ciasta i posypujemy krojonymi orzechami włoskimi.
Krem: W połowie szklanki mleka mieszamy maki i żółtka, pozostałe zagotowujemy wraz z kajmakiem (mieszamy a by się rozpuścił). Następnie wlewamy do niego mąki. Gotujemy do gęstości, a następnie studzimy i ucieramy z masłem. Kremem przekładamy placki dając bezę na wierzch.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wykładamy bezę na oba ciasta i posypujemy krojonymi orzechami włoskimi.
Krem: W połowie szklanki mleka mieszamy maki i żółtka, pozostałe zagotowujemy wraz z kajmakiem (mieszamy a by się rozpuścił). Następnie wlewamy do niego mąki. Gotujemy do gęstości, a następnie studzimy i ucieramy z masłem. Kremem przekładamy placki dając bezę na wierzch.