aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Pychotka z kajmakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 340
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pychotka z kajmakiem- bardzo pyszne ciasto, inna pychotka z takim kremem również smaczna, dlatego polecam ją!

Pychotka z kajmakiem

Składniki:

Pychotka z kajmakiem

 

Sposób przygotowania:

Pychotka z kajmakiem
Ciasto: Wszystkie podane składniki zagniatamy ze sobą. Dzielimy na pół i wykładamy na dwie foremki o wymiarze 25/36. Ciasta smarujemy marmoladą i wykładamy na nie bezę. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.

Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wykładamy bezę na oba ciasta i posypujemy krojonymi orzechami włoskimi.

Krem: W połowie szklanki mleka mieszamy maki i żółtka, pozostałe zagotowujemy wraz z kajmakiem (mieszamy a by się rozpuścił). Następnie wlewamy do niego mąki. Gotujemy do gęstości, a następnie studzimy i ucieramy z masłem. Kremem przekładamy placki dając bezę na wierzch.

Tagi:

ciasto