Sposób przygotowania:
Tarta
Z mąki,masła ,1 jajka, 3 łyżek wody,3 łyzek mleka, szczypty soli zagnieść ciasto i włożyć na pół godz. do lodówki Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Podsmażyć cebulę na oleju przez 10 minut. Następnie dorzucić szynkę, podsmażyć , przyprawić solą i pieprzem, wystudzić. Ser zetrzeć na grubej tarceŚmietanę wymieszać z resztą mlekapozostałymi jajkami oraz żółtkiem. Przyprawić solą i gałką muszkatołową. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na okrągły placek, włożyć do formy a na to nałożyć cebulę z szynką. wszystko to zalać mieszanką śmietanowo - jajeczną. Posypać startym serem, posiekaną natką i majerankiem. Piec 1 godz w temp.175*C