WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Tartinki z pieczonym kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe, ale bardzo pożywne kanapeczki z pieczonym kurczakiem, majonezem i zielonym ogórkiem. Pyszne na kolację jak i imprezę.

Tartinki z pieczonym kurczakiem

Składniki:

Tartinki z pieczonym kurczakiem

 

  • 1 bagietka
  • masło
  • 2 pieczone udka z kurczaka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 zielony ogórek

Sposób przygotowania:

Tartinki z pieczonym kurczakiem

Pieczywo

Tartinki z piwczonym kurczakiem
Możemy też użyć innego, np ciemnego pieczywa.

Bagietkę, lub inne pieczywo, kroimy na małe kromki. Delikatnie smarujemy masłem z jednej strony.

Dodatki

Tartinki z piwczonym kurczakiem
Możemy użyć również ogórka konserwowego lub kiszonego.

Dokładnie wystudzone, pieczone udka z kurczaka kroimy na małe kawałki i układamy na kromkach pieczywa.
Na każdą wykładamy po kleksie majonezu.
Zielonego ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w dość cienki półplasterki i układamy po dwa na każdej kanapce.