katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Tartinki z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe kromeczki z dodatkami to fajny sposób na kanapki. Kanapeczki są na dwa kęsy, a nie duża pajda z którą trzeba się mozolić.

Tartinki z pastą jajeczną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Tartinki z pastą jajeczną

 

  • chleb 5-6 kromek
  • jajka ok 5 szt
  • ser żółty 1 kopiasta łyżka startego
  • kawałek pora
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Tartinki z pastą jajeczną
Kromki chleba obsmażamy na maśle i wycinamy z nich szklanką krążki albo dowolnie kroimy. Można na trójkąty czy też kwadraty. Ugotowane na twardo jajka obieramy i drobno kroimy. drobno też kroimy por.

Jajka, ser i por razem mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku. Łączymy majonezem.

Doprawioną pastę nakładamy na przygotowane krążki chleba.
Tartinki z pastą jajeczną
Duże kromki chleba obsmażamy na maśle .
Tartinki z pastą jajeczną
zobsmażonych kromek wykrawamy małe krążki.
Tartinki z pastą jajeczną
Starty ser, drobno pokrojone jajka i por razem mieszamy.
Tartinki z pastą jajeczną
Łączymy majonezem i doprawiamy do smaku .
Tartinki z pastą jajeczną
Przygotowaną pastę nakładamy na krążki chleba.