burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tatar z przyprawami i odrobiną papryki

Tatar

Składniki:

Tatar

 

  • 40 dkg polędwicy
  • 6 dkg cebuli
  • 6 dkg ogórków kwaszonych
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa do zup, sól, pieprz
  • papryka
  • surowe żółtka

Sposób przygotowania:

Tatar
Cebule pokroić w kostkę. Ogórki kwaszone również kroimy w kostkę. Polędwice mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Przemielone mięso mieszamy bardzo dokładnie razem z cebula i ogórkami. Tatar doprawiamy pokrojoną papryką solą, pieprzem i przyprawą. Na końcu dodajemy olej do smaku i znowu mieszamy. Dzielimy tatar na małe porcje a przed podaniem na wierzch dodajemy surowe żółtko.

Tagi:

zupa przyprawy