Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Tatar wg Agiatis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tatar troszkę w innej wersji niż tradycyjny, podany bez ogórka kiszonego

Tatar wg Agiatis

Składniki:

Tatar wg Agiatis

 

  • 200g świeżej wołowiny,
  • 1 żółtko
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tatar wg Agiatis
Nasz tatar jest w wersji bez ogórka, który jest jednym z podstawowych dodatków to tatara, my jednak wolimy podany tylko z żółtkiem i właśnie cebulą;). Mięso mielimy w maszynce, przekładamy do kubka, kokilki, następnie przekładamy na środek małego talerza. W mięsie robimy małą "dziurkę" i wkładamy w nią żółtko. Kroimy cebulę w drobną kostkę i układamy w koło mięsa. Podajemy od razu po przygotowaniu z przyprawami. Smacznego;)