Sposób przygotowania:
Tatar z polędwicy wołowej
Mięso opłukać i zmielić. Jajko sparzyć. Cebulę i ogórka pokroić w drobną kosteczkę.
Mięso podzielić na trzy części. Każdą przełożyć na osobny talerz lub do miseczki.
Mięso „uklepać” i w środku zrobić dziurkę. Wbić w nią żółtko.
Po bokach pospać cebulą i ogórkiem. Soli, pieprzu i maggi każdy używa według swojego smaku doprawiając gdy miesza całą zawartość talerza.
Mięso podzielić na trzy części. Każdą przełożyć na osobny talerz lub do miseczki.
Mięso „uklepać” i w środku zrobić dziurkę. Wbić w nią żółtko.
Po bokach pospać cebulą i ogórkiem. Soli, pieprzu i maggi każdy używa według swojego smaku doprawiając gdy miesza całą zawartość talerza.