Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tatar z polędwicy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Znana i popularna przekąska, która ze względu na surowe mięso i jajka ma wielu zwolenników jak i przeciwników.

Tatar z polędwicy wołowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar z polędwicy wołowej

 

Sposób przygotowania:

Tatar z polędwicy wołowej
Mięso opłukać i zmielić. Jajko sparzyć. Cebulę i ogórka pokroić w drobną kosteczkę.

Mięso podzielić na trzy części. Każdą przełożyć na osobny talerz lub do miseczki.

Mięso „uklepać” i w środku zrobić dziurkę. Wbić w nią żółtko.

Po bokach pospać cebulą i ogórkiem. Soli, pieprzu i maggi każdy używa według swojego smaku doprawiając gdy miesza całą zawartość talerza.


Tatar z polędwicy wołowej
mięso z polędwicy wołowej myjemy, a następnie mielimy
Tatar z polędwicy wołowej
jajka sparzamy i do tatara dajemy samo żółtko
Tatar z polędwicy wołowej
ogórka i cebulkę kroimy w drobniutką kosteczkę
Tatar z polędwicy wołowej
na mięs wbijamy żółtko i dodajemy cebulę oraz ogórka