Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Klasyczny befsztyk tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Tatar wołowy jest robiony z najlepszej i najdelikatniejszej części tuszy wołowej czyli z polędwicy, ze względu na to że jest podawany na surowo mięso powinno byś jak najświeższe.

Klasyczny befsztyk tatarski

Składniki:

Klasyczny befsztyk tatarski

 

  • 600 g polędwicy wołowej
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 4 żółtka
  • olej rzepakowy
  • marynowane prawdziwki
  • marynowane warzywa
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Klasyczny befsztyk tatarski
Obraną cebulę posiekaj w drobna kostkę i wymieszaj z dwiema łyżeczkami musztardy francuskiej, całość odstaw na kilka minut do przegryzienia się.

Z polędwicy usuń tłuszcz, błony i ścięgna, tak sprawione mięso pokrój najpierw w plastry a potem w kostkę, na koniec dodaj sól i olej.

Dobrze wyrobione mięso podziel na porcje i podawaj z wcześniej przygotowaną cebulką, grzybami, warzywami i żółtkiem.