Sposób przygotowania:
Pieczarki w zalewie
Pieczarki umyć i obrać. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Piec na rozgrzanym oleju.
Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę również w paski.
Ugotować zalewę:
Wodę zagotować z octem, cukrem i łyżeczką soli. Dodać cebulę paprykę i ogórki. Gotować kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią pieczarki.
Najlepiej smakują po 3-4 dniach.
Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę również w paski.
Ugotować zalewę:
Wodę zagotować z octem, cukrem i łyżeczką soli. Dodać cebulę paprykę i ogórki. Gotować kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią pieczarki.
Najlepiej smakują po 3-4 dniach.