Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczarki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Pieczarki robi się dość szybko i prosto. Zachwyci każdego amatora kwaśnych dań.

Pieczarki w zalewie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie
Pieczarki umyć i obrać. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Piec na rozgrzanym oleju.

Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę również w paski.

Ugotować zalewę:

Wodę zagotować z octem, cukrem i łyżeczką soli. Dodać cebulę paprykę i ogórki. Gotować kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią pieczarki.

Najlepiej smakują po 3-4 dniach.
Pieczarki w zalewie
pieczarki obtoczone w jajku i bułce smażymy
Pieczarki w zalewie
najlepiej, aby peiczarki i zalewa były zimne gdy je łączymy
Pieczarki w zalewie
zalewę z warzywami gotujemy przez kilka minut, aby zmiękły