KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sznycel z polędwicy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sznycel wołowy o delikatnym smaku.

Sznycel z polędwicy wołowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycel z polędwicy wołowej

 

  • Składniki
  • 200 gram polędwicy wołowej,
  • 2 małe szalotki,
  • jajko,
  • mała kropka razowego chleba namoczona w bulionie,
  • sól, pieprz do smaku,
  • sos sojowy do smaku,
  • 1 mała łyżeczka suszonego czosnku,
  • mąka,
  • buraczki konserwowego,

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z polędwicy wołowej
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, wycinamy wszystkie błony i siekamy ciężkim nożem na drobną kostkę, tak jak na tatara. Do gotowego mięsa dodajemy posiekaną cebulę, jajko, rozmoczony chleb, przyprawy i jajko, dokładnie mieszamy aby połączyć wszystkie składniki. Mięso formujemy na okrągłe sznycle, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Talerz dekorujemy buraczkami i zieleniną posypując suszonymi czosnkiem i układamy sznycle. Smacznego.
Sznycel z polędwicy wołowej
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i siekamy.
Sznycel z polędwicy wołowej
Do gotowego mięsa dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy.