dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Tatar z wątróbek kurzych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nowa odsłona popularnego tatara

Tatar z wątróbek kurzych

Składniki:

Tatar z wątróbek kurzych

 

  • 0,5 kg wątróbek kurzych
  • 3 łyżki oleju
  • cytryna
  • duża cebula
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar z wątróbek kurzych
Wątróbki dokładnie oczyścić i sparzyć krótko wrzącą wodą. Zmielić w maszynce lub drobno posiekać. Cebulę obrać i również drobno posiekać. Wycisnąć sok z cytryny. Na dużym płaskim talerzu rozłożyć wątróbki, polać olejem, nałożyć równomierni cebule, posolić i popieprzyć oraz polać sokiem z cytryny Podawać z pieczywem.

Tagi:

tatar mięso