zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Tatar ze śledzia wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śledzie uwielbiam w każdej postaci. Ostatnią zrobiłem taki tatar, który cieszył się wielką popularnością w moim domu.

Tatar ze śledzia wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar ze śledzia wg Zub3ra

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych w oleju
  • 3- 4 ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szk pieczarek marynowanych
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • ocet miodowy
  • koperek

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia wg Zub3ra
Cebulę obieramy z łupiny. Siekamy w drobno kostkę. Przekładamy do miski. Śledzie lekko osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Następnie kroimy w drobno kosteczkę. Ogórki i pieczarki odcedzamy z zalewy. Również kroimy w drobno kostkę. Całość dokładnie mieszamy. Skrapiamy oliwą i octem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego!
Tatar ze śledzia wg Zub3ra
Obraną cebulę siekamy w drobno kostkę.
Tatar ze śledzia wg Zub3ra
Osuszone śledzie kroimy w drobno kostkę.
Tatar ze śledzia wg Zub3ra
Pieczarki i ogórki kiszone drobno siekamy.
Tatar ze śledzia wg Zub3ra
Wszystko mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.