Sposób przygotowania:
Galaretki jajka z duszonymi pieczarkami
W skorupkach jajek od szerszej strony zrobić dziurę.
Obrane i pokrojone drobno pieczarki udusić na rozgrzanym maśle , doprawić solą i pieprzem , wystudzić.
Szynkę i ser pokroić w małą kostkę.
Warzywa konserwowe odsączyć z zalewy.
Rosół zagotować , rozpuścić w nim żelatynę.
Wydmuszki postawić sztywno np. w pojemniku po jajkach, wypełniać warzywami, zalać rosołem z żelatyną.
Odstawić do lodówki najlepiej na noc, usunąć skorupki.
Obrane i pokrojone drobno pieczarki udusić na rozgrzanym maśle , doprawić solą i pieprzem , wystudzić.
Szynkę i ser pokroić w małą kostkę.
Warzywa konserwowe odsączyć z zalewy.
Rosół zagotować , rozpuścić w nim żelatynę.
Wydmuszki postawić sztywno np. w pojemniku po jajkach, wypełniać warzywami, zalać rosołem z żelatyną.
Odstawić do lodówki najlepiej na noc, usunąć skorupki.