Sposób przygotowania:
Makaronowe muszle nadziewane serem feta
Makaron muszle gotujemy al dente, Odcedzić. ( około 10 - 12 szt)
Farsz ;
Ser feta rozkruszyć do miski, dodać pokrojonego wędzonego łososia (albo łososia w kawałkach) dodać poszatkowaną cebulkę zieloną oraz pokrojone oliwki zielone i czarne, a także suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą oraz odrobiną ziół prowansalskich.
Tak przygotowanym farszem napełnić muszle, poukładać na talerzu i zajadać.
Można ugotować więcej muszelek bo lubią pękać.
Farsz ;
Ser feta rozkruszyć do miski, dodać pokrojonego wędzonego łososia (albo łososia w kawałkach) dodać poszatkowaną cebulkę zieloną oraz pokrojone oliwki zielone i czarne, a także suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą oraz odrobiną ziół prowansalskich.
Tak przygotowanym farszem napełnić muszle, poukładać na talerzu i zajadać.
Można ugotować więcej muszelek bo lubią pękać.
gusia1000