bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Tatar ze śledzia po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny tatar ze śledzia, szybko się go przyrządza a w dodatku ładnie się prezentuje, polecam na świąteczny stół.

Tatar ze śledzia po węgiersku

Składniki:

Tatar ze śledzia po węgiersku

 

  • 5 filetów śledziowych

 

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

 

 

 

  • 1 cebula cukrowa

 

  • Sos:

 

  • 1,5 łyżka musztardy

 

 

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia po węgiersku
Śledzie moczymy w wodzie przez 1,5-2 godziny, odsączamy z nadmiaru wody i kroimy w kostkę. Oczyszczoną paprykę, obraną cebulę, ogórki ,grzyby i jajka kroimy w drobną kostkę, najlepiej tej samej wielkości.

Składniki sosu mieszamy ze sobą i dodajemy do pokrojonych składników. Dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki.