anakola

anakola

Kucharz
[Przepisów: 8]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: Å‚atwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tatar ze śledzia według Magdy Gessler w troszkę zmienionej wersji zrobiłam pierwszy raz żeby przetestować czy będzie pasował mi na wigilijny stół. Jestem zachwycona no i moi testerzy też oczywiście.

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

sos

  • 1 Å‚yżka miodu
  • —¾1 Å‚yżka ostrej musztardy
  • —¾1 Å‚yżka pasty lub przecieru pomidorowego
  • —¾pieprz
  • —¾ewentualnie sól do smaku

tatar

  • 6 filetów Å›ledziowych
  • —¾1 czerwona papryka
  • —¾3 jajka
  • —¾1 ogórek kiszony
  • —¾1 cebula
  • —¾2 Å‚yżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
Åšledzie wymoczyć i pokroić na drobnÄ… kostkÄ™. PaprykÄ™ piec w piekarniku do momentu aż skórkÄ™ bÄ™dzie można Å‚atwo zdjąć i caÅ‚a papryka lekko zmiÄ™knie.

ObranÄ… paprykÄ™ pokroić w kostkÄ™. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Ogórka i cebulÄ™ pokroić w drobnÄ… kostkÄ™.

Wszystkie składniki razem połączyć. Składniki na sos dobrze wymieszać.

Sos dodać do pozostaÅ‚ych skÅ‚adników, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinkÄ™ lub dwie.