Sposób przygotowania:
Tatar ze śledzia
Śledzie wymoczyć i pokroić na drobną kostkę. Paprykę piec w piekarniku do momentu aż skórkę będzie można łatwo zdjąć i cała papryka lekko zmięknie.
Obraną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Składniki na sos dobrze wymieszać.
Sos dodać do pozostałych składników, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinkę lub dwie.
Obraną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Składniki na sos dobrze wymieszać.
Sos dodać do pozostałych składników, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinkę lub dwie.