IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Tęczowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniały i kolorowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Tęczowy deser Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tęczowy deser

 

  • 1 galaretka rubinowa
  • 1 galaretka niebieska
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka bursztynowa
  • 1 galaretka szafirowa
  • 2 sztuki bitej śmietany
  • 400 ml mleka
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1 łyżka wody
  • 0,5 łyżki cukru
  • 1/4 margaryny
  • do dekoracji perełki i cukierki

Sposób przygotowania:

Tęczowy deser
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu (polecam dać troszkę mniej wody). Miskę wyłożyć folią i wlać galaretkę, gdy dobrze się zsiądzie wlać kolejną i czynność powtarzać z pozostałymi galaretkami. Gotową wyciągamy z miski i kroimy w kostkę. Wkładamy do pucharków. Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem i nakładamy na galaretkę. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy kakao oraz cukier i wodę delikatnie mieszamy, aż składniki się połączą. Gotową, letnią polewą dekorujemy deser. Ozdabiamy perełkami i cukiereczkami. Smacznego !!
Tęczowy deser
krojona galaretka
Tęczowy deser
dopełnienie pucharków galaretką
Tęczowy deser
galaretka udekorowana bitą smietaną