Sposób przygotowania:
Tęczowy deser owocowy
Deser można przygotować z dowolnych smaków owocowych soków przecierowych. Ważne, żeby były różne kolory/smaki. wtedy ładnie się prezentuje. Ja zrobiłam w misce, ale można też w innym naczyniu ( byle nie metalowej formie do ciasta, bo będzie miało metaliczny posmak ), można np. w wysokich szklankach lub pucharkach. Na każdą warstwę ( może być ich dowolna ilość, czyli dokładnie tyle, ile zmieści się w naszym naczyniu- u mnie 6 soczków ) bierzemy jeden soczek 300 ml + 2 łyżeczki żelatyny. Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości ciepłej wody, a następnie podgrzewamy, aż do rozpuszczenia. Wlewamy 300 ml soku, mieszamy i wylewamy do szklanej miski. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż porządnie stężeje. I tak samo robimy kolejne warstwy. Gotowy deser kroimy na plastry, można podawać z owocowym syropem lub bitą śmietaną. SMACZNEGO :)
monikaT83
ilka222
2milutka
marietta
-Natka-