Sposób przygotowania:
Tiramisu wyśmienite
Zaparzyć kawę w ekspresie lub zrobić rozpuszczalną. Pozostawić do wystygnięcia. Żółtka jaj oddzielić od białek, wrzucić do miski i dodać cukier. Ubijać aż powstanie jasna, gęsta masa żółtkowa, następnie dodawać stopniowo mascarpone, dobrze wymieszać by nie było grudek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem i dodać do masy delikatnie mieszając. Do zimnej kawy dodać amaretto i wymieszać. Układać warstwy tiramisu zaczynając od zamoczenia biszkoptów w kawie przez chwilkę, tak aby się nie rozpadły. Układać obok siebie w formie. Na warstwę biszkoptów wyłożyć połowę kremu, wyrównać i posypać kakao. Nałożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów i ponownie resztę kremu. Wierzch wyrównać i oprószyć kakao. Przed podaniem schłodzić w lodówce.