Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto z kremem szarlotkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto z kremem szarlotkowym, czyli jasny biszkopt oraz krem zrobiony na bazie jabłek oraz soku jabłkowego i budyniu.

Ciasto z kremem szarlotkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z kremem szarlotkowym

 

 

  • 1 kg jabłek
  • 3 galaretki brzoskwiniowe
  • 3 budynie śmietankowe
  • 4 szklanki soku jabłkowego
  • 1 masło

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem szarlotkowym
Biszkopt:

7 białek ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodawać żółtka, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Dodać obie mąki i wymieszać do połączenie składników. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Po ostygnięciu przekroić na dwa blaty.

Jabłka:

Jabłka pokroić w drobną kostkę, podlać wodę i dusić około 15 minut do miękkości.

3 szklanki soku zagotować. W pozostałym rozpuścić budynie. Do gotującego się soku wlać budynie, ugotować budyń. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać masło i również wymieszać do rozpuszczenia. Na koniec wmieszać jabłka.

Przełożenie:

1/2 biszkoptu - krem - 1/2 biszkoptu - cukier puder.
Ciasto z kremem szarlotkowym
7 białek ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodawać żółtka
Ciasto z kremem szarlotkowym
1/2 biszkoptu - krem - 1/2 biszkoptu - cukier puder.
Ciasto z kremem szarlotkowym
Jabłka pokroić w drobną kostkę, podlać wodę i dusić około 15 minut do miękkości.
Ciasto z kremem szarlotkowym
3 szklanki soku zagotować. W pozostałym rozpuścić budynie. Do gotującego się soku wlać budynie, ugotować budyń.