Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem szarlotkowym
Biszkopt:
7 białek ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodawać żółtka, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Dodać obie mąki i wymieszać do połączenie składników. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Po ostygnięciu przekroić na dwa blaty.
Jabłka:
Jabłka pokroić w drobną kostkę, podlać wodę i dusić około 15 minut do miękkości.
3 szklanki soku zagotować. W pozostałym rozpuścić budynie. Do gotującego się soku wlać budynie, ugotować budyń. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać masło i również wymieszać do rozpuszczenia. Na koniec wmieszać jabłka.
Przełożenie:
1/2 biszkoptu - krem - 1/2 biszkoptu - cukier puder.
7 białek ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodawać żółtka, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Dodać obie mąki i wymieszać do połączenie składników. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Po ostygnięciu przekroić na dwa blaty.
Jabłka:
Jabłka pokroić w drobną kostkę, podlać wodę i dusić około 15 minut do miękkości.
3 szklanki soku zagotować. W pozostałym rozpuścić budynie. Do gotującego się soku wlać budynie, ugotować budyń. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać masło i również wymieszać do rozpuszczenia. Na koniec wmieszać jabłka.
Przełożenie:
1/2 biszkoptu - krem - 1/2 biszkoptu - cukier puder.