jolunia

jolunia

Kucharz
[Przepisów: 6]

Tiramisu wg jolunia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity deser do kawki:)

Tiramisu wg jolunia

Składniki:

Tiramisu wg jolunia

 

  • cytryny,80 dag mielonego tłustego twarogu,6 łyżek kawy rozpuszczalnej,1 paczka biszkoptów,6 łyżek

Sposób przygotowania:

Tiramisu wg jolunia
Do miseczki wbić jajka, dodać 10 łyżek cukru,sok i skórkę cytrynową.Składniki ubić,a następnie mieszając wystudzić.masę jajeczną połączyć z twarogiem.Kawę rozpuścić w pół szklanki wrzątku, dodać resztę cukru i likier,wymieszać.Biszkopty połamać,umieścić w pucharkach,polać połową naparu kawowego.Na biszkopty nałóż połowę kremu,przykryj go pozostałymi biszkoptami,skrop kawą i nałóż resztę kremu.Deser schłodź przed podaniem udekoruj skórką cytrynową oraz wiórkami czekolady,ew.oprósz kakao.