aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Tiramisu z biszkopcikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 320
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tiramisu z biszkopcikami- dla każdego o każdej porze roku i dnia. Polecam warto zatopić się w takich smakach!

Tiramisu z biszkopcikami

Składniki:

Tiramisu z biszkopcikami

 

  • 2 jajka
  • 25 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki kawy
  • 2 łyżki cukru
  • 100ml alkoholu
  • 0,5 szkl wrzątku
  • 0,5 szkl cukru
  • Cukier waniliowy
  • 6 biszkopcików okrągłych

Sposób przygotowania:

Tiramisu z biszkopcikami
We wrzątku zaparzamy kawę i dosładzamy ją 2 łyżkami cukru i alkoholem. ¼ szklanki cukru ubijamy z białkami na sztywną pianę, pozostały cukier ucieramy z żółtkami.

Do żółtek dodajemy porcjami serek, a na końcu całość mieszamy z białkami. Do pucharków dajemy na dno po jednym nasączonym w naparze kawy biszkopcikiem na to porcję masy i tak w koło do wykończenia składników.

Wierzch dekorujemy posypkami czekoladowymi.