Sposób przygotowania:
Torcik Cezara
Pieczemy biszkopt w tortownicy . Białka 3 szt ubijamy z cukrem niepełna szklanka i odrobina soli . Do ubitych na sztywno białek dodajemy rozmieszane zółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Mieszamy łyżką drewnianą . Ciasto wylewamy na blaszkę od tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy ok 35 min w 200 stopniach na środkowej półce. Wyciągamy z tortownicy . Studzimy . Następnie przecinamy . Nasączamy wodą z sokiem malinowym lub innym sokiem z wodą . Masa śmietanowa. Śmietanę 30 procent ubijamy na sztywno.Galaretkę szafirową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody mieszamy studzimy i dodajemy do ubitej śmietany . Ubijamy jeszcze chwilę . Wcześniej przygotowaną niebieską galaretkę tniemy na kawałki i dodajemy do masy śmietanowej mieszamy .Wykładamy na biszkopta nakrywamy drugim biszkoptem i wstawiamy do lodówki . Masa jajeczna. Białka ubijamy na sztywno z cukrem . Dodajemy żółtka i aromat waniliowy . Ubijamy . Dodajemy żelatynę . Wcześniej rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody . Żelatynę dodajemy zimną -wystudzona .Miksujemy i masę wylewamy na biszkopta. Wstawiamy do lodówki . Granatowa galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku. Mieszamy studzimy . Gdy zacznie gęstnieć wylewamy na masę jajeczną .Ozdabiamy poziomkami. wstawiamy do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc.
marietta
gosia56
darmiona
heheheh;-)))
iwa643
jest z jajek więc jajcowa - dla Ciebie Gosiu -Jajeczna -pozdrawiam
gosia56
przepraszam. nic złego nie miałam na mysli .pozdrawiam.