Sposób przygotowania:
Torcik gofrowy
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Śliwki umyć, przekroić, usunąć pestki. Śliwki włożyć do rondelka, posypać cukrem, odstawić na 10 min, by puściły sok. Śliwki dusić 5 min, odstawić do wystudzenia. Do zimnych śliwek dodać dżem, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać po trochu 2 łyżki cukru pudru. Do śmietany dodać przestudzoną żelatynę, delikatnie wymieszać. Mus śliwkowy dosyć grubą warstwą rozsmarować na gofrze, przykryć drugim, rozsmarować bitą śmietanę, przykryć trzecim gofrem. Wierzch oprószyć cukrem pudrem, udekorować kawałkami owoców kandyzowanych. Torcik wstawić na co najmniej 30 min do lodówki, by obie masy dobrze zastygły. W taki sam sposób przyrządzić drugi torcik.