Sposób przygotowania:
Torcik kawowo czekoladowy
Biszkopt upiec według przepisu : https://gotujmy.pl/biszkopt-kawowy,przepisy,129701.html. Przygotować masę : zimne mleko wlać do naczynia, wsypać zawartość opakowania do sporządzenia kremu. Chwilę ubijać na wolnych obrotach, potem zwiększyć na najwyższe i ubijać aż powstanie ubita masa. W osobnym naczyniu utrzeć miękkie masło i dodać do masy kremowej. Ponownie chwilę ucierać, aż masa będzie kremowa. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa placki. Do zimnej kawy wlać bacardi, wymieszać i nasączyć miksturą oba krążki ciasta. Na paterze położyć pierwszy nasączony krążek, wyłożyć 1/2 masy. Rozsmarować masę i przykryć drugim plackiem. Zostawić trochę masy do dekoracji a resztę rozsmarować na górze i po bokach tortu. Widelcem można zrobić wzorki. Odłożoną masą udekorować górę ciasta i posypać płatkami czekoladowymi. Ciasto schłodzić w lodówce około 2 godzin.
anemon
jaNina
marietta
bajtek
mammeza
kari248