Sposób przygotowania:
Torcik malinowy z bitą smietaną
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać.Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem .Ciasto delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na blachę wysmarowaną masłem i wysypana mąką. Piec ok 15 minut w temp 160 stopni.Odstawić do wystudzenia, a następnie przekroić na połowę. Maliny 1 i 1/2 szkl. wody i cukier zagotować. Budynie rozmieszać w pozostałej wodzie , dodać do malin, gotować chwilę, aż masa zgęstnieje i straci mączny posmak. 1/2 gorącej masy przełożyć przestudzony i przekrojony biszkopt, resztę masy wyłożyć na drugą część biszkoptu .Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wyłożyć na masę malinową, dowolnie udekorować.Schłodzić.