Sposób przygotowania:
Torcik - pychotka
Przygotować niezbędne składniki na biszkopt, jajka sparzyć wrzącą wodą, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier kryształ i dalej miksować. W dalszej kolejności żółtka wymieszać dokładnie z octem i proszkiem do pieczenia i przelać je do ubitej piany z białek. Całość wymieszać. Mąkę przesiać na drobnym sicie i wmieszać do składników, całość dokładnie wymieszać ze sobą. Blaszkę prostokątną o wymiarach 25x 36 cm. należy posmarować masłem i wysypać bułką tartą, włożyć ciasto biszkoptowe i włożyć do piekarnika gorącego nagrzanego do temperatury 180 stopni C na około 45-50 minut i piec do uzyskania koloru złotego. Uchylić piekarnik i ostudzić biszkopt. Wyjąć go i przeciąć na dwie części. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę śmietankową, podzielić ją na dwie części do jednej części dodać maliny i wymieszać. Wyłożyć masę z malinami na jeden z biszkoptów, równomiernie rozsmarować i przykryć drugim biszkoptem. Z kolei białą masę śmietankową wyłożyć na wierzch tortu i na jego boki i równomiernie rozsmarować. Ozdobić wedle uznania różami dekoracyjnymi gotowymi oraz napisem z gotowych literek czekoladowych. Boki tortu ozdobić rurkami waflowymi. Obwiązać tort kokardą dekoracyjną.
zewa
Pyza
Elficzna
edytaha
Po drugie szkoda, że Agnieszka to samo zdjęcie umieszcza przy dwóch różnych przepisach: https://gotujmy.pl/moja-kokietka-,przepisy,154307g4,zdjecie.html . Może to i zgodne z regulaminem, ale zdumiewająca jest ta pogoń za jednym punktem za piąte zdjęcie.
gosia56
Masz rację to nie jest biszkopt pod ten tort znowu zaczyna to co kiedys byle tylko duzo punktów.
zewa