Sposób przygotowania:
Torcik ryżowy
W trzech garnkach zagotować wodę osolić włożyć ryż chwilę gotować do jednego garnka dać kurkumę,do drugiego starte buraki i sok cytrynowy,a do 3 garnka wlać jagody dodać sok cytrynowy.Ugotowałam 2 woreczki ryżu z kurkumą. Ryż gotujemy na małym ogniu 15 minut,po tym czasie wyłączyć gaz wyjąć woreczki z wody dać na durszlak a durszlakpołozyć nagarnek w którym się gotował ryż.Sciereczkę kuchenną złozyć na 4 nakryć durszlak i dać pokrywkę tak zostawić około10 minut,wyjąć ostudzić.Zimny ryż przełozyć do miseczek kazdy kolor oddzielnie.Ananasa kroimy w kostkę ,por kroimy drobno,kukurydzę odsączamy dzielimy na trzy miseczki. Do kazdej miseczki dodajemy pieprz.1/2 duzego majonezu mieszamy z przyprawą do sałatek majonez dzielimy do miseczek .Mieszamy ryż w miseczkach,jezeli uwazamy ze majonezu jest trochę mało mozna jeszcze dodać trochę. W misce układamy ryż warstwami .Sałatkę chłodzimy,przed podaniem wyjmujemy z miski ozdabiamy dowolnie. POLECAM
gusia1000
Beatris
Bo
mysza75
gosia56
eliza135