Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut. Wyciągamy i chłodzimy.
Biszkopt kroimy na dwie części.
Masę czekoladową przygotowujemy w/g przepisu. Na biszkopt dajemy połowę masy i przykrywamy drugim. Na drugi biszkopt dajemy resztę masy i układamy przygotowane truskawki.
Zalewamy tężejącą galaretką
Biszkopt kroimy na dwie części.
Masę czekoladową przygotowujemy w/g przepisu. Na biszkopt dajemy połowę masy i przykrywamy drugim. Na drugi biszkopt dajemy resztę masy i układamy przygotowane truskawki.
Zalewamy tężejącą galaretką