Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretką i śliwkami
BISZKOPTY: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę połączyć z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko i połączyć z masą jajeczną. Piec w 180 st około 25 min.
MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej ilości mleka rozpuścić żółtka, oraz obie mąki. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem na puszysto, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa stanie się szklista. Pod koniec ucierania dodać spirytus.
Masę wyłożyć na zimny placek, a na nią poukładać śliwki. Zalać tężejącą galaretką i odstawić na chwilę do lodówki. Przepis na galaretkę na opakowaniu (można użyć mniej wody).
Masę wyłożyć na zimny placek, a na nią poukładać śliwki. Zalać tężejącą galaretką i odstawić na chwilę do lodówki. Przepis na galaretkę na opakowaniu (można użyć mniej wody).