Sposób przygotowania:
Szarlotka z jabłkami
Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, wymieszać. Następnie dodać cukier oraz margarynę i zagnieść ciasto.
Pod koniec wbić jajka i wyrobić dosyć miękkie ciasto (w razie potrzeby dodać więcej mąki). Ciasto dzielimy na 2 części.
Jedną wałkujemy na spód blachy. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i włożyć do garnka, dodać cukier, suchą galaretkę i delikatnie podsmażyć, wystudzić i wyłożyć na pierwszą część ciasta.
Posypać cynamonem. Przykryć drugą połową ciasta i piec w 180 st. Około 45 min.
Pod koniec wbić jajka i wyrobić dosyć miękkie ciasto (w razie potrzeby dodać więcej mąki). Ciasto dzielimy na 2 części.
Jedną wałkujemy na spód blachy. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i włożyć do garnka, dodać cukier, suchą galaretkę i delikatnie podsmażyć, wystudzić i wyłożyć na pierwszą część ciasta.
Posypać cynamonem. Przykryć drugą połową ciasta i piec w 180 st. Około 45 min.